Gravatar

#31 filmz-kaotmus 18 år siden

#29: men jeg mangler at se Eraserhead og det irriterer mig lidt...
Gravatar

#32 ks 18 år siden

#29 - Det er nemlig Dafoe og Laura Dern. David Lynch er en mester i at lave de små enkeltstående scener, der presser en fuldstændig tilbage i stolen.

Bortset fra det synes jeg også Wild at Heart er hans svageste film indtil videre, en smule overvurderet. Men jeg mangler også nogle vigtige værker fra ham på godt og ondt, bl.a Dune, Blue Velvet og Lost Highway.
Gravatar

#33 filmz-Crystalstar1200 18 år siden

Mitch Albom's 5 People You Meet In Heaven

Her kommer en lille omtale af en hjertevarm film, som endnu ikke er kommet i dansk dvd distribution, men som jeg fornyeligt så på amerikansk dvd og jeg så inderligt håber et dansk selskab vil udsende en dag, så andre også kan få glæde af den fra tid til anden eller bare en smuk oplevelse i de lidt over 2 timer den varer.

“Mitch Albom's 5 People You Meet In Heaven”, som er dens rigtige titel, er en smuk lille film om evig kærlighed, had, tilgivelse og om hvordan vi alle er forbundet på den ene eller anden måde. Filmen er en TV-film, som er baseret på Mitch Alboms bog af same navn og starter med enden … ja enden på hovedpersonens Eddies liv, men begyndelsen på hans rejse til himlen og denne historie.

Eddie har hele sit liv levet i og omkring forlystelsesparken ”Ruby’s Pier”, hvor han dels kom som barn med sin fader, der arbejdede der som altmuligmand og hvor han mødte sin store kærlighed. Efter krigen gik han i sin fars fodspor og tilbragt hele sit liv med at reparere og vedligeholde forlystelserne, men hvorfor skal naturligvis ikke afsløres.

På vej til himlen møder han 5 personer, i hver deres himmel, som alle på hver deres måde er blevet eller har berørt hans liv, på den eller anden måde. Disse 5 personer har alle 5 har alle ventet på ham med et budskab til ham før de selv kunne fortsætte til himlen. Det er disse 5 møder, som filmen handler om, før han selv kan komme videre til himlen.

Dette er heller ikke en film fyldt med de største af dagens stjerner og dette gør det til en film som bæres ene og alene af den gribende og meget rørende historie, som man skal være lavet af sten eller være meget kold, hvis man undervejs ikke føler en lille klump i halsen eller en tåre i øjnene over.

Den bærende hovedrolle som Eddie spilles af den altid gode Jon Voight, men også Jeff Daniels og Ellen Burstyn kendte navne som også dukker op i løbet af historien, som ellers er besat med nye og ukendte skuespillere, hvilket bestemt er et plus. Filmen er instrueret af den ligeså ukendte Lloyd Kramer og lavet til Tv kanalen Hallmark, som jo har specialiseret sig i historier af den art.

Filmen er for en tv-film filmet meget smukt, med meget effektiv brug af filtre, farver og ganske få special effekter uden dog at være skudt i 16:9 eller Cinemascope, blot ganske almindelig 4:3 format, som er udnyttet fuldt ud. Lyden er også meget velproduceret. Den er i Dolby Digital 5.1 og flere steder løfter den sig et pænt stykke over, hvad vi ellers er vant til fra film lavet til tv.

Udover selve filmen byder dvd’en på audio commentary med instruktøren Lloyd Kramer, bogens og filmens forfatter Mitch Albom og skuespilleren Jon Voight, som tydeligtvis har nydt at lave denne bog til film. Udover dette kommentarspor, er der interviews med Mitch Albom, Jon Voight, Steven Grayhm, Michael Imperioli and Tish Monaghan, som ikke siger noget man ikke kunne gætte på forhånd. Ekstra materialet rundes af med featuetten "Makeup Magic: Jon Voight makeup Session", hvor man kan opleve Jon blive gjort både yngre og ældre.

Hvis du vil se andre af samme slags er ”What Dreams May Come”, ”City of Angels” og ”Made in Heaven” oplagte valg som man selvom de er sørgelige bliver man alligevel bliver opløftet af på en god måde. Det er derfor også bestemt film man kan se til en date, eller hvis man ønsker at se en amerikansk film, der er mere end smarte effekter, smukke modeller og med en forudbestemt handling, som man har set mange gange før.

Filmen er som sagt meget ny og har endnu ikke fundet en dansk distributør, men kan købes billigt flere steder på Internettet, hvor man kan købe Region 1 dvd’er og det burde du unde dig selv, hvis du ønsker at berige dig selv og blive bekræftet i af at vi alle gør en forskel og har indflydelse på hvordan andre har og får det i deres liv nu og i fremtiden.
---------------------------------------

*** Den Som Elsker Meget - Udretter Meget ! ***
Gravatar

#34 wiseguy 18 år siden

The Stepford Wives (2004)
Jeg var tæt på at puste liv i den gamle tråd ”Den sidste film du har set, der var ringe”, for ”The Stepford Wives” er da den ringeste film jeg har set i år. Som så mange andre film lige for tiden er SW en genindspilning, men da jeg ikke har set originalen, havde jeg ingen forventninger eller præferencer mht. den.
Meget kort fortalt er handlingen den, at ægteparret Joanna og Walter (Nicole Kidman & Matthew Broderick) flytter fra storbyen, efter at Joanna er blevet fyret og efterfølgende har haft et nervøst sammenbrud. De slår sig ned i byen Stepford, som er et særtillæg af Bo Bedre værdig. Set ud fra en mands synspunkt er alt perfekt. Kvinderne er perfekte, de passer hus og have til en sådan perfektion, at Bree Van De Kamp fra ”Deperate Housewives” ville blegne af misundelse. Ikke et græsstrå vender forkert og du finder ikke en forkert fold på kvindernes kjoler!!! Kvinderne smiler 24 timer i døgnet, brokker sig aldrig og adlyder det mindste vink fra deres mænd – Med andre ord der er noget helt galt!!!! Sammen med Bobbie (Bette Midler) og bøssen Roger (Roger Bart), som også lige er flyttet til Stepford, beslutter Joanna sig for at finde ud af, hvorfor kvinderne i byen opfører sig så mærkeligt…
Første halvdel af filmen er da til tider ganske underholdende. Konen og jeg fik os da et par gode grin henover sofabordet pga. det specielle kønsrollemønster i Stepford. Desværre bliver den hurtigt gabende kedelig og slutningen er helt katastrofal.
Filmen er instrueret af Frank Oz, som vel er mest kendt for at lægge stemme til Yoda og diverse Muppets. Manuskriptet, som så skammeligt har ødelagt Ira Levin’s bog, er begået af Paul Rudnick, han er hermed kommet på min alarmliste.
Havde filmen været med et forholdsvis ukendt cast havde jeg givet den bedømmelsen 3/6. Men skuffelsen over at to af mine favoritskuespillere Nicole Kidman og Christopher Walken vil lægge navn til sådan en omgang bæ, resulterer i en bedømmelse på 2/6
Just because the fucker's got a library card doesn't make him Yoda!
Gravatar

#35 wiseguy 18 år siden

Mht. "Mulholland Drive" hører jeg også til dem, der synes at det er en genial film!!! og Yep man føler sig lidt kørt over, når rulleteksterne starter... Jeg brugte det meste af en uge på at tænke filmen igennem og analysere mig frem til en eller anden form for forståelse. Faldt i den forbindelse over et site på nettet som evt. kunne have interesse: Mulholland-drive.net Her kan man finde fortolkninger m.m.
Til sidst vil jeg bare lige sige: GOD DAMN!!! Naomi og Laura er hottere end hotte i denne film :)
Just because the fucker's got a library card doesn't make him Yoda!
Gravatar

#36 filmz-Bruce 18 år siden

#35 Jeg er fuldstændig enig. Her er forklaringen på hvorfor mænd synes lesbiske kvinder er lækre ;) Må ha' set den igen hurtigst muligt!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#37 filmz-Bruce 18 år siden

Sin City

Så var der forpremiere i Cinemaxx og forventningerne var pæne, men ikke høje. Men Sin City overraskede glædeligt. Skal lige gøre opmærksom på, at jeg INTET kender til tegneserien, men det gjorde intet.

Men man skal ikke være ekspert for at kunne konkludere, at Sin City er kraftigt inspireret af 40'er- og 50'ernes film noir univers og hårdkogte typer som Bogart og Robert Mitchum. Stilen er helt klart fra forfattere som Dashiell Hammet og Raymond Chandler. Som i de gode gamle Philip Marlowe film, er hovedpersonerne (ja der er flere) gode til at informere os, publikum, om detaljer. Og lad det være sagt med det samme, stilen er sgu godt ramt og den visuelle indpakning, som kunne mistænkes at blive lidt for CGI agtig, virker overraskende godt. Ifht. Sky Captain, er det her lige i øjet.

Jeg skal ikke kommentere filmen, den skal ses. Der er mange hovedpersoner i filmen, men kun een stjerne. Og det er Mickey Rourke. Han er simpelthen formidabel i sin rolle og gør første halvdel til en ren vinder. Bruce Willis og Clive Owen er også gode i deres part, men er mere forudsigelige og det er som om lidt af gassen ryger af ballonen de sidste 45 minutter, men det er også kun fordi Rourke fyldte den ret kraftigt.

Anyway. Særdeles underholdende film, uden at være et mesterværk.

Film: 8/10

PS: Der er sindssygt dejlige damer i filmen, så pas på hjertet!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#38 JannikAnd 18 år siden

#37

Jeg er én af dem, der har læst serierne, så jeg har en fornemmelse af, hvad der er i vente. Skal se den i morgen, men én ting undrer jeg mig over: hvordan er strukturen? - Benytter de en eliptisk klipning mellem de tre hovedkarakterer, eller er de delt op i tre hele fragmenter?
Gravatar

#39 filmz-Bruce 18 år siden

#38 3, delvist ;), hele fragmenter, men alligevel meget lig den ukronologiske stil i Pulp Fiction.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#40 JannikAnd 18 år siden

Takker. Det lover jo godt! Glæder mig iøvrigt også mest til 'The Hard Goodbye' (Marvs fragment). Bliver spændende at se Elijah Wood som
kannibal!

Skriv ny kommentar: