Gravatar

#1 El vez 17 år siden

Gammel tråd:
http://filmz.dk/forum/item/21142/#first

Denne tråd er som de forrige af sin slags tildelt tanker, kommentarer og brugeranmeldelser af nylige filmoplevelser.


Jeg vil lægge ud med A Bittersweet Life, der har kørt Kim Ji-woon i stilling som min foretrukne koreanske instruktør, et mulehår foran Chanwook Park.

"A Bittersweet Life" er en forholdsvis simpel hævnfortælling - det er en seriøs og dyster fortælling om loyalitet og jalousi omhandlende gangster-håndlangeren der falder i unåde, bliver straffet og beslutter sig får at glemme det der med at vende den anden kind til. Den er fortalt med et så kraftigt visuelt og auditivt sprog der virkelig sætter gang i tanker og ikke mindst følelser.

Filmen byder også på fremragende actionsekvenser der overgår en vis Oh Daesu med eller uden hammer.

Hvis man er til hårdkogte gangsterfilm er "A Bittersweet Life" en absolut must-see. Det er utroligt som koreanerne kan blive ved med at producere kvalitet af denne kaliber.
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#2 El vez 17 år siden

Og så en lille [OT], men jeg kan ikke dy mig!

Pearl Jam koncert - Bercy, Paris - 09/11/2006

Det var et overordentligt veloplagt band der trådte ind i den ottekantede beton-kube, sportsarenaen "Bercy", mandag aften. Vedder med langt hår, McCready med overlegen frækhed og resten af gutterne inklusive orgelbaskeren Boom Gaspar sparkede det hele igang med 'World Wide Suicide' og to andre numre i tilsvarende volumen og tempo. Jeg frygtede et øjeblik for akustikken i Bercy og for Vedders stemme (jeg undres til stadighed over dette fænomen), men heldigvis skuffede manden med den bedste nulevende rockvokal ikke det mindste, og da mere harmoniske sange presenterede sig, overgik han alle forventninger.

Vedder gav i dagens anledning en kort tale på gebrokkent lydskrift-fransk om hvorledes den amerikanske regerings holdning og håndteringen af 9/11 ikke representerede bandets-, og en stor del af amerikanernes holdning.

Dissident og Daughter fulgte. Sidstnævnte, der er bandets tilbagvendende yndlings-improvisationsnummer bød på en overgang til 'Another Brick In The Wall' hvor hele kuben sang med, og Bush blev bedt om at finde en anden levevej.

Mike McCready var endnu et lyspunkt - gadedrengs-guitaristen stod aldrig stille på scenen og improviserede/eksperimenterede koncerten igennem. Den stod både på feedback effekter og solo spillet med guitaren på ryggen i bedste Hendrix-stil.

Som det kan ses på setlisten var det et show med tryk på og i højt tempo. Ekstranumrene bød hovedsageligt på mere rolige sange, bl.a. en hjerteskærende fremførelse af en af mine personlige favoritter: 'Black'.

Settet afsluttedes traditionen tro med 'Yellow Ledbetter', Mike McCreadys legeplads, hvilket denne gang blev til endnu et vink til Hendrix i form af Little Wing i slutsoloen.

2 timer 15 minutter, og to encores efter startskuddet takkede verdens måske bedste liveband af, og Paris centrum blev tilføjet en mængde mennesker med avocado på t-shirten og et smil på læben efter en fantastisk oplevelse.


Til dem der er nysgerrige, kan følgende koncert-dvd mere end varmt anbefales: "Pearl Jam, Live at the Garden". Den opfanger virkelig stemningen til deres koncerter og indeholder en fantastisk setliste samt gæsteoptræden af Ben Harper og selvfølgelig Boom Gaspar på hammond i bedste Doors-stil!

70kr + fragt hos dvdpacific,
http://www.dvdpacific.com/item.asp?ID=561115

129kr hos axel,
http://axelmusic.dk/productDetails/074645698694


Man kan desuden købe mange af deres livekoncerter lovligt på mp3 gennem den officielle hjemmeside - om en uges tid skulle Paris koncerten gerne være tilgængelig:
https://bootlegs2.pearljam.com/
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#3 filmz-Crystalstar1200 17 år siden

Hmm 2 titler jeg maa se om jeg kan finde til en fornuftig pris herover :)
---------------------------------------

*** Den Som Elsker Meget - Udretter Meget ! ***
Gravatar

#4 davenport 17 år siden

Jeg er meget misundelig!
Det må være en fantastisk oplevelse. Som jeg før har fortalt, stod jeg udenfor "The Garden" den dag de skulle indspille DVDen, men koncerten var udsolgt :´(

Du er en heldig mand!

Crystalstar: det er fantastisk. Du vil på ingen måde blive skuffet. Den fedeste koncert!
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#5 El vez 17 år siden

Dave, du må bare tage til Berlin 23. september :D

http://pearljam.com/tour/

Har netop downloadet dublin concerten i FLAC formatet. Det er meget høj kvalitet og kan bestemt anbefales.
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#6 filmz-ataris 17 år siden

#1 - Efter Park Chan-Wook og Lee Chang-Dong er Kim Ji-Woon nok også min ynglingsinstruktør fra Korea. Jeg synes dog A Bittersweet Life er hans svageste film hidtil. Den er bestemt god, men jeg synes ikke den når samme højder som hans 3 tidligere film.
still cuckoo for cocoa puffs
Gravatar

#7 filmz-Solevad 17 år siden

#2 Uh ha! :D fedt med Pearl Jam fans på forummet!
Jeg skal se dem i Berlin d. 23, og jeg glæder mig virkelig helt vildt!

Kan godt følge dig mht stemmen - har de samme bekymringer, og må indrømme at den nyeste cd er den jeg mindst kan lide, tildels pga hans stemme.
Har de fleste 2006 bootlegs, og det er netop på de mere melodiske numre hvor man virkelig kan høre at han stadig har verdens bedste stemme!

#3 Du vil ikke fortryde! ;)
"He who forgets will be destined to remember"
Gravatar

#8 filmz-Kadann 17 år siden

#7 -

Det var rigtig good stuff, jeg var også med i Paris. :D
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#9 filmz-Narniabæver 17 år siden

Legend:

Eventyrfilm fra 1986 om mørkets herre, der ville have hornet fra en enhjørning.

Tom Cruise er helten i denne film, der tager ud med sine charmerende venner for at besejre den onde magt.

En eventyrfilm der ikke har dateret siden tyve år siden, og hvor der sker nye ting ved hver et gensyn.

10 / 10
Chip: Rescue Rangers, away!
Gravatar

#10 davenport 17 år siden

Hvilken version mht. OST så du Narniabæver?
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!

Skriv ny kommentar: